Hoe het allemaal begon ...

Lang, heel lang geleden kregen enkele jeugdvrienden het in hun bolleke om carnaval te vieren. Ze kwamen met het idee om een carnavalsvereniging op te richten... We zeggen en schrijven 1987.

Mathy Janssen, Armand Patteet, Eddy Ramaekers en nog enkele anderen sprongen mee op de kar en was de bal aan het rollen. Na enige tijd waren er meer dan 20 leden, en moest er een naam gekozen worden. Na enkele vergaderingen wikken en wegen kwam de naam Koelekopkes tot stand. Echter deze naam is maar 1 dag gebleven om niet te zeggen slecht enkele uren. Al vlug werd de naam Doorzakkers gekozen daar deze beter bij de groep paste.

De naam was zeer toepasselijk omdat ze allemaal niet wisten van naar huis toe te gaan, ze bleven tot in de vroege uurtjes op fuiven en feestjes. Iets waar de Doorzakkers van de huidige generatie ook nog steeds wat van kennen... :-)

Om de groep goed op het spoor te zetten werd er in het begin door ieder lid een bepaalde som geld op tafel gelegd om de juiste benodigheden te kunnen aanschaffen zoals hemden, een wagen, enz ...

Het carnavalseizoen erop startten de Doorzakkers met hun 1ste carnavalsbal, in november 1988. Dat dit een groot succes was blijkt nu nog altijd.
Door de jaren heen tooiden de Doorzakkers zich in de mooiste kostuums en hadden ze enkele heel bijzondere wagens. De allermooiste in het rijtjes is ongetwijfeld de roze Cadillac die in 1994 de Doorzakkers grote bekendheid gaf. Het mag gezegd, zo zie je ze tegenwoordig niet meer ...

De jaren gingen voorbij, en in het seizoen 2009-2010 bestonden de Doorzakkers dan ook 2x 11 jaar. En dat werd met de nodige luister gevierd tijdens een groot jubileumweekend in november 2009. De Janse Bagge Bend zorgde voor een prachtig live-optreden, en en dag later was er het grote jubileumbal.

Naar Jaarlijkse traditie is er de eerste zondag van juli onze bbq! Op het menu staan saté, worst, kotelet, kipsaté, kipfilet en vegetarisch. De prijs bedraagt € 15 voor 3 stukken vlees, 12 € voor 2 of 8€ voor 1 stuk vlees, er is ook een kindermenu voor 7€. Deze prijzen zijn uiteraard inclusief groenten, pasta, saus en brood! U bent welkom van 11.30 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. Voor de kinderen is er een springkasteel! Tot dan!